drop #16: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…
Τι παίζει με το #GutHealth;
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει την αμηχανία της άτσαλης επανένταξής μας στην κοινωνική ζωή μετά τον COVID.
Εάν νιώθετε κι εσείς τα παρακάτω let us know: αβεβαιότητα για το πώς πρέπει να προσεγγίζεις τον άλλον σωματικά, «πλαστικές» διά ζώσης συζητήσεις που ώρες ώρες φέρνουν πιο πολύ σε live zoom call και awkward κλεισίματα διαλόγων.
Άραγε υπήρχαν όλα αυτά στην καθημερινότητά μας και δεν τα βλέπαμε pre-COVID ή είναι μία ακόμη έκφανση του The New Normal; Τι χρειάζεται τελικά για να ξεπεράσει η κοινωνία μας το σοκ;
🐦 Σε αυτό το επεισόδιο του νεοσύστατου podcast, Hard Fork των Kevin Roose (New York Times) και Casey Newton (Platformer) θα ακούσεις δύο εργαζόμενους στο Twitter να περιγράφουν την κατάσταση που βίωσαν μέσα στις πρώτες μέρες που επισημοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας από τον Elon Musk.
🐦 Για να προστατεύσουν τους μάρτυρές τους, οι παρουσιαστές εισήγαγαν τις απαντήσεις τους σε έναν AI voice generator (+1 point for AI).
🐦 Το request του Elon στους developers να «τυπώσουν τον κώδικα των τελευταίων μηνών για να περάσει evaluation» μου φαίνεται απλά σουρεάλ, ξεπερνά και το meme status που ήδη είχε.
🐦 Ακούγοντας τα λεγόμενά τους πάντως, ο Elon μου μοιάζει και λίγο με supervillain που κάνει πειράματα με το μέλλον των ανθρώπων εκεί.
🏆 «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει» λέει ο λαός και βρίσκω ευκαιρία να γράψω για τα φετινά Social Media Awards, στα οποία είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε και να βραβευτούμε για δεύτερη χρονιά. Silver & Bronze βραβεία σε κατηγορίες YouTube & TikTok.
💩 Το hashtag #GutHealth έχει αυτή τη στιγμή 2.7 δισεκατομμύρια views στο TikTok, γεγονός εκ πρώτης όψης θετικό καθώς πέφτει κάτω από την ομπρέλα του raising awareness για ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
💩 Έχοντας δώσει αρκετές μάχες με την πέψη μου σε δύσκολες περιόδους της ζωής μου, μπήκα να δω τι λέει ο κόσμος του TikTok ελπίζοντας να αποκομίσω χρήσιμα insights που μπορεί να αγνοούσα. Αυτό που αντίκρισα δυστυχώς ήταν:
💩 Περιεχόμενο τύπου «πριν & μετά» που μου θύμισε old-school telemarketing. Στο στάδιο του «πριν» ο creator εμφανίζεται πρησμένος από κάτι και στο στάδιο του «μετά» σκάει στην οθόνη ευτυχισμένος όντας ΦΕΤΕΣ με το σούπερ στενό workout outfit του.
💩 Περιεχόμενο τύπου «γεια σας είμαι nutritionist και αυτά είναι 10 habits που ακολούθησα για να βελτιώσω το gut health μου». Ανάμεσα τα habits αυτά, παράξενες συνταγές για smoothies που κάνουν το δικό μου gut να βαράει συναγερμό μόνο από το χρώμα καθώς επίσης και προτάσεις για συμπληρώματα διατροφής αμφιβόλου ποιότητας.
💩 Αυτό που αποκόμισα λοιπόν (δυστυχώς για μία ακόμη φορά) είναι ο φόβος της παραπληροφόρησης. Τα ερωτήματα απλά: έχουν όλοι αυτοί κατάρτιση για να δίνουν δημόσια συμβουλές για την υγεία μου; τι διαφορά έχει ένας nutritionist από έναν dietitian;
🎭 Πήγα στο θέατρο Παλλάς και είδα το «Σώσε», μία κωμωδία με all-star cast: Μαρκουλάκης, Καρύδη, Παπασπηλιόπουλος, Γουλιώτη, Χρυσοστόμου και Παπαληγούρα. Οι παραστάσεις ήταν περιορισμένες οπότε πρόλαβα τελευταία στιγμή.
🎭 «Ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουίντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή», είχε πει ο συγγραφέας του Μάικλ Φρέιν για το έργο.»
🎭 Ε, ο άνθρωπος το πέτυχε τέλεια. Το κείμενο που δημιούργησε αποτελεί ένα glorification της έννοιας του behind the scenes και οι ηθοποιοί πραγματικά το απογείωσαν.
🎭 Τι κρατάω: την έκπληξη που ένιωσα όταν συνειδητοποίησα ότι οι πρωταγωνιστές έπαιζαν ταυτόχρονα δύο παραστάσεις μαζί (μία μπροστά και μία πίσω από τη σκηνή) και την επιβεβαίωση ότι εμείς σαν κοινό διψάμε να μας αποκαλύπτεται το τι συμβαίνει στα παρασκήνια.
🍽 Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το μενού γευσιγνωσίας στο Soil, το -βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο- του Τάσου Μαντή. Πρώτο αίσθημα, κατάνυξη. Η αυλή πίσω από αυτό το νεοκλασικό του Παγκρατίου μοιάζει σαν ψέμα μέσα στο αστικό τοπίο.
🍽 Δεύτερο αίσθημα, συμπάθεια. Ο ίδιος ο κος Μαντής βρισκόταν μέσα στη κουζίνα με την ομάδα του και μας χαιρέτησε εγκάρδια τόσο κατά την είσοδο όσο και και στην έξοδο με ένα χαμόγελο που αν μη τι άλλο σε κάνει να φεύγεις ακόμη πιο γεμάτος.
🍽 Έχω την πεποίθηση ότι ένα πετυχημένο, νόστιμο πιάτο αποτυπώνεται στην ανθρώπινη μνήμη για πάντα. Οι μνήμες που δημιούργησα εκεί περιλαμβάνουν σε τίτλους τα εξής πιάτα: γαρίδα, mini burger χελιού, χτένι, τράγος και ροδάκινο.
🍽 Special tribute στο -κατ’ εμέ- πιο τέλειο ψωμί που έχω δοκιμάσει ποτέ.
👗 Τα παρακάτω drops περιέχουν δόσεις φανατισμού και υποκειμενικότητας. Για κάποιους. Κάποιοι άλλοι, που κουβαλούν το ίδιο μικρόβιο λατρείας για τη μόδα με εμένα, θα τα εκτιμήσουν.
👗 Vogue Change Makers 2022 was the-talk-of-the-town την προηγούμενη εβδομάδα και ναι, κατάφερα να βρεθώ στο Μέγαρο Μουσικής ανάμεσα σε 2.000 παρευρισκόμενους. Συζητήσεις γύρω από το Metaverse in fashion, sustainability & the Greek factor ήταν κάποια από τα «πιάτα του μενού».
👗 Στα highlights της ημέρας, οι καλεσμένοι βεβαίως βεβαίως. Ξεκινώ με Christian Louboutin και Konstantin Kakanias οι οποίοι εκτός από την πρόσφατη συνεργασία τους για τη συλλογή Greekaba, μίλησαν και για την πολυετή προσωπική σχέση και φιλία τους (εγώ πάντως δεν το ήξερα).
👗 Τη σκυτάλη πήρε ο μοναδικός και ασταμάτητος Jean Paul Gaultier. Κράτησα σημειώσεις για να μην ξεχάσω όσα άκουσα την ώρα που μιλούσε: Πρωτοπόρος σε θέματα diversity και inclusivity, μίλησε για τη μόδα όπως την έβλεπε και τη βλέπει ο ίδιος. Μοιράστηκε τα βιώματα τις αναμνήσεις και το όραμά του για τον κόσμο της μόδας. Άμεσος και ζεστός. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
👗 Τον επίλογο έγραψε το «παιδί - πλέον άνδρας - θαύμα», Olivier Rousteing. O εδώ και 10 χρόνια Creative Director του οίκου Balmain, σε ηλικία πλέον 36 ετών, ξέρει ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας που τον έκανε να κάνει το brand, αυτό που είναι σήμερα:
👗 “To be at the top you have to get real people around you. The success I have today is because of them.” είπε και ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσουν τον καλύτερό του φίλο και δεξί του χέρι όλα αυτά τα χρόνια, Μιχαήλ Παπαδόγκωνας.
📚 Το Kindle -η συσκευή- βρέθηκε για πρώτη φορά στα χέρια μου πριν από 15 μέρες. Το λατρεύω για 3 λόγους:
Διαβάζω περισσότερο.
Κρατάω σημειώσεις που αποθηκεύονται online και μπορώ να τις ψάξω ανά πάσα στιγμή.
Δεν έχει notifications, όπως ένα iPad με 100 ακόμα apps.
💊 Η 20χρονη Michaella πήγε στην Ibiza για να περάσει καλά (με αλκοόλ & ναρκωτικά) και να βρει δουλειά. Της είπαν «πήγαινε στη Lima να μας φέρεις κοκαΐνη» και θα σου δώσουμε 5.000£. Και πήγε. Και την συνέλαβαν. Η αποθέωση της αφέλειας στο High: Confessions of an Ibiza Drug Mule.
🎂 Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έγινα 27 και νομίζω δεν έχω ξανασβήσει τόσες πολλές τούρτες και κεράκια -συνολικά 5 τούρτες μέσα σε 24 ώρες. (1/3)
🎂 Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει πως κάθε χρόνο μου εύχονται όλο και λιγότεροι άνθρωποι. Μην παρεξηγηθώ, δεν σταμάταγε το τηλέφωνο να χτυπάει για δύο ημέρες, αλλά δεν είναι σαν άλλες χρονιές -και αυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως! (2/3)
🎂 Οι περισσότερες ευχές που πήρα φέτος είναι πραγματικά από ανθρώπους που εκτιμώ, υπολογίζω και χαίρομαι που τους έχω -με τον όποιο τρόπο -στη ζωή μου. Προτείνω και εσύ να κάνεις το ίδιο με τους ανθρώπους που επιλέγεις να έχεις γύρω σου λοιπόν. (3/3)
Ωραία η ανάγνωση του newsletter μας. Αλλά πώς θα σας φαινόταν η δυνατότητα να ακούτε τα drops ηχογραφημένα; Αφήστε μας το feedback σας με ένα σχόλιο.
I do στα ηχογραφημένα - θα μπορώ να τα ακούω αντί για podcasts :-)
Ηχογραφημένα;! Ναι, ναι ναι!